Siyasette kadınlarla ilgili en kapsamlı güncel araştırma

Siyasette kadınlarla ilgili en kapsamlı güncel araştırma

29 Haziran 2022
Haberler

Ben Seçerim Derneği’nin KONDA Araştırma’yla birlikte yürüttüğü, alanında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı kamuoyu araştırmalarından biri olan “Türkiye’de Kadın Siyasetçilerin Durumu ve Beklentiler Araştırması” tamamlandı. 

Ben Seçerim ekibinden Nilden Bayazıt, Doç. Dr. Özlem Kaygusuz ve Prof. Dr. Binnaz Toprak’ın öncülüğünde yürütülen araştırmanın ilk verilerini kamuoyuyla paylaşmadan önce akademisyenlerle tartışmak üzere 4 Haziran’da bir çalıştay yapılmıştı. KONDA Araştırma’dan Aydın Erdem, Prof. Dr. Yeşim Arat, Prof. Dr. Serpil Çakır, Doç. Dr. Akça Ataç, Sena Kaleli ve Seren Selvin Korkmaz’ın da katıldığı bu çalıştayda Binnaz Toprak ve Özlem Kaygusuz araştırmanın ortaya koyduğu verileri katılımcılarla birlikte yorumlamıştı. 

Bu çalıştayda, “Türkiye’de Kadın Siyasetçilerin Durumu ve Beklentiler Araştırması”nın çarpıcı çıktılarını kadın hakları savunucularıyla değerlendirme ve kadınların siyasal katılımı konusunun kadın hareketinde daha güçlü biçimde ele alınmasını sağlama ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Ben Seçerim ekibi kadının insan hakları konularında çalışan aktivistler ve sivil toplum örgütleriyle bir toplantı düzenledi. İstanbul’da 29 Haziran’da yapılan toplantıya; Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Kent Konseyi, Havle Kadın Derneği, Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, TÜSİAD, Kadın Girişimciler Derneği, İstanbul Yüksek Ticaretliler Vakfı ve Kadın Haklarını Koruma Derneği ve bianet’ten temsilciler katıldı. Toplantıyı çevrimiçi bağlantıyla Prof. Serpil Sancar, akademisyen Betül Yarar, KESK’ten Nazan Karacabey, araştırmacı Gülnur Elçik ve Ben Seçerim’in siyaset danışmanı Hilal Dokuzcan da izledi. 

“Türkiye’de Kadın Siyasetçilerin Durumu ve Beklentiler Araştırması”nın sonuçları temmuz ayından itibaren Ben Seçerim Derneği’nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başlayacak. 

Çerezler kullanıyoruz, detaylar: .