“Arada Kaynamasın”

“Arada Kaynamasın”

04 Temmuz 2022
Haberler

Ben Seçerim Haber Merkezi 

4 Temmuz 2022

Eşitlik Çalışmaları Derneği Politikada İyilik Hali Oluşumu “siyaseti, geleceğimizi, ruhumuzu kurtarmak için yola çıktık” diyen, yurttaşların iyilik halini odağa alan bir örgütlenme. Temmuz 2021’den bu yana atölyeler yürüten bu oluşum, yurttaşlar açısından demokrasiyi öne çıkartan bir iyilik halini, aktivistler açısından ise bireysel ve örgütsel güçlenmeyi birlikte alan queer feminist bakım temelli örgütlenmeyi yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

“Politik İyilik Hali bireysel, örgütsel ve sosyal bir güçlenmeye işaret ediyor. Bu nedenle perspektifimiz demokrasi, iyilik hali (well-being), örgütlenme ve sanat alanlarına uzanıyor. Çalışmalarımızda hem tartışmalar yürütüyor hem de sanat, tiyatro, meditasyon, yoga ve dansla birlikte öğreniyoruz.”

Politikada İyilik Hali geçtiğimiz günlerde “iyi haberleri” derleyerek Arada Kaynamasın başlığıyla yayınladı. Hukuk, politika, ekonomi ve sivil toplumda her gün yüzlercesine maruz kaldığımız, hak ihlali, adaletsizlik, eşitsizlik, ayrımcılık, şiddet, hukuksuzluk içeren haberler yerine, hak mücadelelerinin sonucu olan kazanımlara ve olumlu gelişmelere odaklanan bu haberleri bundan böyle her ay politikadaiyilikhali.org adresinde bulabilirsiniz. 

Politikada İyilik Hali bir de “Kötü haberlerden nasıl korunuruz?” rehberi yayınladı. Rehberde şu öneriler yer alıyor:  

       Haberi gördüğünüzde öncelikle “Bugün bunu okumak istiyor muyum?” diye kendinize sorarak başlayın. Haberi okuyup kötü hissettiyseniz yaşadığınız olumsuz duygudan kaçınmayın, onu kabullenin ve yorumlayın.

      Çok etkilendiğiniz bir haber varsa duygularınızı günlüğünüze yazmak duygunun ağırlığıyla başa çıkmak için bir başlangıç olabilir.

  • Haberleri okumak için yemeklerden önce veya sonra belirli bir zaman aralığı belirleyebilirsiniz (15 dk gibi)
  • Haberleri sabah kalktığınızda ve yatmadan önce okumaktan kaçının
  • Kötü haberleri güzel haberlerle dengelemeye çalışabilirsiniz (Bunun için sevdiğiniz web sitelerini ve portalları, Twitter ve Facebook’ta liste oluşturma yöntemiyle bir araya toplayabilirsiniz).
  • İşiniz veya merakınız haberleri okumak için zamanı bölmeye izin vermiyorsa duygularınız için bir zaman aralığı oluşturmayı deneyebilirsiniz (haberi okuduğunuzda üzülüyorsanız, duyguyu belirlediğiniz zaman aralığına ertelemeyi ve o zamanda yoğunlaşmayı deneyebilirsiniz.)
  • Sizi olumsuz etkileyen haberin altına hayali olarak kendi yorumunuzu veya o konuda moral veren bir başka haberi yapıştırıp, yine hayalinizde haberi çerçeveleyip duvara asmayı deneyin. 

[email protected]

 

Çerezler kullanıyoruz, detaylar: .